Latijns-Amerika magazine.
 
DebáteCine

A Matter of Act met Joani Sánchez

  • datum:23/03
  • locatie:Theater aan het Spui
  • adres:Spui, Den Haag

De bekende Cubaanse dissidente en blogster Yoani Sánchez is een van de prominente gasten binnen het hoofdprogramma van Amnesty International op het Movies that Matter Festival. De Cubaanse heeft twee weken geleden een paspoort gekregen waarmee ze naar het buitenland mag reizen. In 2007 startte Sánchez een kritische blog over het dagelijks leven in Cuba en werd daardoor al meerdere keren opgepakt. Ze mocht het land niet verlaten en kon vele internationale prijzen niet in ontvangst nemen. Yoani Sánchez is te zien in de film Forbidden Voices van regisseur Barbara Miller.

Tijdens het Movies that Matter Festival dat van 21 tot en met 27 maart in Den Haag plaatsvindt staan binnen het hoofdprogramma A Matter of ACT tien films over het leven en werk van mensenrechtenactivisten centraal. Zij zijn allen te gast op het festival. In deze films wordt een beeld geschetst van hun dappere strijd tegen onrecht en onderdrukking, vaak met gevaar voor eigen leven. De films en de activisten dingen mee naar de twee A Matter of ACT Awards, de Gouden Vlinders voor de beste film en de mensenrechtenprijs. A Matter of ACT is het programmaonderdeel van Amnesty International.

Op zaterdagavond 23 maart staat het Theater aan het Spui volledig in het teken van A Matter of ACT. Op deze avond wordt de documentaire Forbidden Voices vertoond. Als de Cubaanse autoriteiten zich aan hun woord houden zal Yoani Sánchez hierbij aanwezig zijn. Voor meer informatie, kijk je hier.