Latijns-Amerika magazine.
 
música

ALEXANDER ABREU & HAVANA D’PRIMERA

  • datum:26/05
  • tijd:19:30 uur
  • locatie:Melkweg Amsterdam
  • adres:Lijnbaansgracht 234a, 1017 PH Amsterdam
  • kosten:€ 28,75

Cuba’s numero uno salsa- en timba-orkest komt voor een exclusief optreden naar de Melkweg. Trompettist, zanger en componist Alexander Abreu is de laatste jaren de golden boy van de Cubaanse salsa gebleken met de megahit ‘Me dicen Cuba’, dat voor velen het nieuwe Cubaanse volkslied is geworden. Maar niet alleen zijn eigen composities getuigen van groot vakmanschap, ook zijn bewerking van Los Van Van’s ‘Que Sorpresa’ krijgt de handen op elkaar, en de voetjes van de vloer. Samen met zijn Cuban All-Star-band Havana D’ Primera staat hij garant voor een swingende avond!

Havana D’Primera Website

Havana D’Primera Facebook

Meer informatie en tickets >>

—————————————————————————————————————————————

Op 26 mei, voorafgaand aan het concert van Alexander Abreu, is in de Melkweg de documentaire RUBEN BLADES IS NOT MY NAME (2018) te zien. Je concertkaartje geeft korting op de filmvertoning! 

Deze film gaat over Rubén Blades, jurist (studeerde aan Harvard), acteur in 42 films, voormalig presidentskandidaat en ex-minister van Panama. Maar in de muziekwereld is hij toch vooral bekend als een van de sleutelfiguren van de New Yorkse salsarevolutie in de jaren ’70. Hij nam 38 albums op en won vele Grammy’s. De makers volgen Blades gedurende 3 jaar in zijn dagelijks leven en tijdens concerten in Panama, New York, Puerto Rico, Mexico en Colombia. 

Zondag 26 mei
Melkweg Amsterdam (Cinema)
Aanvang: 19:00
Tickets en meer info: www.melkweg.nl/26513