Latijns-Amerika magazine.
 
ComidaFiestaCine

Argentijnse filmavond: ‘El hombre de al lado’

  • datum:15/11
  • tijd:19:00 - 02:00
  • locatie:Café Cultura
  • adres:Hoogstraat 28a, Rotterdam
  • kosten:gratis toegang

Op zaterdag 15 november is de Stichting Solidariteit Nederland-Argentinië te gast in Café Cultura met een speciale filmavond.  Het doel van deze avond is het inzamelen van geld voor het project  Sierra Dorada, een organisatie die zorg draagt voor kwetsbare jongeren in de plaats San Marcos Sierra in het noorden van de Argentijnse provincie Cordoba. Het geld zal specifiek gebruikt worden voor de verbetering van de keukeninstallaties in het opvanghuis.  

Toegang is gratis, een donatie wordt op prijs gesteld. Het ingezamelde geld gaat (na aftrek van de kosten) volledig naar Argentinië.

Programma:
19:00: Deuren open
19:00 − 21:00: Mogelijkheid kopen Argentijnse snacks
21:00 − 22:45: Vertoon film
22:45 − 23:00: Loterij & prijzen
23:00 − 02:00: Afterparty 

De film ‘El hombre de al lado’ (2010)
Deze film beschrijft een burenruzie die geen einde lijkt te hebben. Een eenvoudige tussenmuur kan twee werelden scheiden, twee manieren van zich te kleden, van eten, van leven. Aan de ene kant woont Leonardo (Rafael Spregelburd), een fijnzinnige en prestigieuze ontwerper die in een huis woont dat door Le Corbusier is gebouwd. Aan de andere kant woont Victor (Daniel Aráoz), verkoper van tweedehands auto’s, vulgair, ongemanierd en overweldigend. Victor besluit om een raam te maken om meer licht binnen te krijgen en daarmee begint het probleem: elk van beiden wordt zich bewust van het bestaan van de ander. De blik van het onbekende begint te knagen en twijfel te zaaien in een schijnbaar normaal leven en zet de deur open voor angsten, moeilijkheden en slechte eigenschappen.