Latijns-Amerika magazine.
 
música

Barokmuziek zonder grenzen

  • data:27/09 - 29/09
  • tijd:20:15 uur
  • locatie:Familiekerk
  • adres:Kamperfoeliestraat 279, Den Haag

Stichting ConcertoValiante Barok uit Den Haag en de vermaarde Franse countertenor Luc Emmanuel Betton hebben elkaar gevonden in de Barokmuziek. Het onderzoek naar Barok componisten van Europese oorsprong verbindt deze musici, het uitvoeren van bekende en onbekende meesters uit de 18de eeuw is hun passie.

Mensen laten genieten van de vindingrijkheid in de passionele uitmuntende barokmuziek brengt Luc Emmanuel in vervoering. Het is zijn wens het Haagse publiek mee te nemen op zijn reis door Europa. Ook neemt ensemble ConcertoValiante deze wens mee naar Parijs. Barokmuziek heeft geen grenzen, muziek is een internationale taal,
passie is van elke tijd en genieten van de kwaliteit van de meesters der Barok is voor iedereen.

De cantaten Harmonischer Gottesdienst van Telemann, een verzameling heilige werken die in 1725 door de componist werd gepubliceerd, zijn oorspronkelijk bedoeld voor binnenlandse devoties in plaats van liturgisch gebruik, en vragen om een countertenor met begeleiding van een melodie-instrument en continuo.

Leonardo Valiante, Montevideo, Uruguay, studeerde aan de muziekschool Virgilio Scarabelli en slaagde In 1989 als pianoleraar aan het Falleri Balzo Conservatorium, waarna hij bij Nelly Langone de Trocolli een postgraduate cursus volgde. Vervolgde zijn studie klavecimbel bij Eduardo Gilardoni en Carlos Levin aan het Anglo Instituut, behaalde klavecimbel diploma A. Tussentijds volgde hij masterclasses klavecimbel bij José González Uriol, Rosana Lanzelote, Yves Rechsteiner en Mahan Esfahani. Daarna speelde hij met het SODRE Orkest o.l.v. Roberto Montenegro. In 1996 volgde toelating tot het Koninklijk Conservatorium Den Haag voor klavecimbelstudie bij Jacques Ogg. Een tweejarige studie hedendaagse muziek bij Annelie de Man aan het Conserv. van Amsterdam is in 2002 afgerond.

Luc Emmanuel Betton is een countertenor en acteur. Zijn bijzondere kunst is de ontmoeting van het lichaam van de acteur en de stem van de zanger. Afkomstig van een Andalusische familie studeerde hij eerst piano, cello, film, drama en daarna zang aan het conservatorium. Sindsdien treedt hij regelmatig op in opera en theater in de klassieke en hedendaagse stijl. Als zanger specialiseert hij zich in het barokrepertoire naast Robert Expert, Damien Guillon, Stephanie D’Oustrac, Julie Hassler en met name in 2013 in de titelrol van Stradella’s oratorium San Giovanni Battista. 

Kaarten zijn te bestellen via: concertovaliante@ziggo.nl of 06-23867050

Vrijdag 27 september, 20:15 uur: 

Cathedral Sainte Croix des Arméniens
13 rue du Perche; 75003 Paris, France

Zondag 29 September 2019, 20:00 uur:

Familiekerk
Kamperfoeliestraat 279, Den Haag

Toegangskaarten:
Voorverkoop: € 16,00
65+ € 12,50
Studenten & < 12 jr. € 7,50
Aan de zaal: € 21,00