Latijns-Amerika magazine.
 
música

Concert: Mocambo

  • datum:13/06
  • tijd:20:00
  • locatie:De Centrale
  • adres:Kraankindersstraat 2, 9000, Gent, België
  • kosten:2 tot 8 euro

Mocambo is het resultaat van de samenwerking tussen de Belgisch-Brazilliaanse rapper ‘Le Tagarel’ (La Batunoza, La Mescla) en de Belgische producer-saxofonist Tartaruga (Windub, Earquake).

De Mocambo’s waren gemeenschappen van slaven die hun lot ontvlucht waren en dorpen vormden in het verre binnenland van Brazilië. Ze vertegenwoordigen de opstand tegen de slavernij en boden een veilige verblijfplaats aan vluchtelingen van elke origine.

De inspiratie voor het Mocambo-project (met bijhorend album) kwam tot stand na een lange reis door Brazilië, waar ‘Le Tagarel’ en ‘Tartaruga’ in aanraking kwamen met verschillende plaatselijke muziekgenres en culturen. De teksten zijn licht-autobiografisch en geschreven door ‘Le Tagarel’. Om hun unieke sound vorm te geven werkten ze samen met Témé Tan (Brussels zanger-componist met Congolese roots), Pablo Casella (Braziliaanse gitarist), percussionist Stephen Scharmin en bassist Jan-Sebastiaan Degeyter.

Mocambo staat garant voor een meeslepende cocktail van Braziliaanse muziek, afrobeat, jazz, funk en spitsvondige hip hop (gebracht in het Frans en Portugees).

Afterparty met DJ Lieven “Satanic Samba” Verstraete.

Info en tickets: www.decentrale.be