Latijns-Amerika magazine.
 
música

DANILO PÉREZ, JOHN PATITUCCI, BRIAN BLADE – CHILDREN OF THE LIGHT TRIO

  • datum:23/10
  • tijd:21:00
  • locatie:North Sea Jazz Club
  • adres:Pazzanistraat 1, Amsterdam
  • kosten:€33 / €37

De Panamese pianist Danilo Pérez maakte eind jaren tachtig naam als jongste bandlid van Dizzy Gillespie’s United Nations Orchestra. Gillespie was een groot muzikaal voorbeeld voor hem, maar ook een mentor: hij stimuleerde Peréz om zich te verdiepen in zijn roots. Peréz werd in 1966 in Panama geboren. Zijn vader was bandleider en vocalist. Peréz speelde al op zijn derde piano en ging op zijn tiende naar het Conservatorium van Panama.

Later verhuisde hij naar Amerika waar hij compositie studeerde aan het Berklee College of Music. Hij speelde onder meer met Steve Lacy en Wynton Marsalis. Samen met bassist John Patitucci en drummer Brian Blade vormt Pérez al jarenlang de ritmesectie in het kwartet van Wayne Shorter.

Als het veelgeprezen Children Of The Light Trio, met de crème de la crème van de hedendaagse jazz instrumentalisten, treden ze zonder de grote meester voor het voetlicht. Dit trio bevat en heeft geen bandleider nodig. Hun improvisaties vloeien alle kanten op en hun ritmes grooven ongeëvenaard. Op subtiele wijze versmelten ze latin en jazz tot een magisch geheel. Boeiend van de eerste tot de laatste noot.

Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop!