Latijns-Amerika magazine.
 
música

Gilberto Gil – OK OK OK

  • datum:24/07
  • tijd:19:00 – 23:00
  • locatie:OLT Rivierenhof
  • adres:Turnhoutsebaan 246, Deurne België
  • kosten:€ 46

Gilberto Gil is een avontuurlijke, experimentele waaghals én een uitgelaten zingende meestermuzikant. Zijn revolutionaire muziek vol opwindende ritmes en melodieuze snaren zorgt ongetwijfeld voor het feestje van het jaar in het OLT!

De meervoudig Grammy-winnaar is een van de pioniers van de Braziliaanse cultuurstroming Tropicália, een generatie muzikanten die halverwege de jaren zestig tegen de zere tenen van de militaire junta schopte. Door zijn sociaal bewogen nummers moest Gil in 1969 onder druk van het militaire regime zelfs uitwijken naar Londen. Maar hij kwam sterk terug. Tussen 2003 en 2008 werd hij zelfs Minister van Cultuur in het Brazilië van president Lula da Silva.
Liefhebbers van het Braziliaanse levenslied dragen Gilberto Gil al meer dan vijftig jaar op handen. Het unieke gitaarspel van de Braziliaanse volksheld is de ‘missing link’ tussen bossanova, funk en reggae, waarmee hij wereldwijd zijn publiek blijft ontroeren.
Met zijn nieuwe plaat Ok Ok Ok (2018) breekt een geheel nieuwe fase in zijn carrière aan. Nadat hij verschillende keren opgenomen werd in het ziekenhuis, schreef hij het allemaal van zich af in intense liederen. Geproduceerd door zijn zoon Bem Gil, is dit een intiem album geworden over familie, ouderdom en eindigheid. Hij werkt samen met o.a. de pianist João Donato, gitarist Yamandu Costa en zangeres Roberta Sá. Zoals altijd weet Gil raad met verschillende genres die hij tot een onweerstaanbaar geheel voegt.

Timings zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Co-productie met Greenhouse Talent