Latijns-Amerika magazine.
 
BailaFestivalmúsica

Maguaré, Flavia Coelho en Molotov op Sfinks Mixed Festival

  • data:27/07 - 29/07
  • tijd:12:00
  • adres:Boechout

Het driedaagse Sfinks Mixed Festival in Boechout bij Antwerpen is iedere festivalzomer weer een muzikaal hoogtepunt. Dit familiaal festival biedt een mondiale muzikale ontmoeting, randactiviteiten, lekker eten en een relaxte sfeer. Sfinks Mixed Festival werd bovendien door het Engelse Magazine Songlines tot één van de 25 beste internationale festivals ter wereld verkozen. Zie wat het programma ons deze zomer op www.sfinks.be aan Latijns-Amerikaanse artiesten aanbiedt,van cumbia, porro, gaita, bossa en ragga tot Mexicaanse rock en hiphop, of fiestaaa:

Maguaré vrijdag 27 juli: Nog niet eens van de schoolbanken van het Gentse Conservatorium, maar nu al op het concertpodium van Sfinks Mixed! Niet slecht, denken we dan. Haar roots liggen in Colombia, en dit valt zeker op in haar muziek.

Paola Marquez maakte al deel uit van een aantal jazz, bossanova, en latinformaties, maar met haar huidige groep Maguaré keert ze terug naar cumbia, porro, en gaita van haar thuisland. Maguaré laat je dansen op Afro-Colombiaanse ritmes, gebracht door haar Colombiaanse percussionisten Fanor Blanco, Core Pareja, en José Buc Chavez. Tel hierbij nog wat blazers, een orgel, een piano, en een contrabas, en je snapt waaromMaguaré de zomersensatie van 2012 is!

Flavia Coelho zondag 28 juli: Origineel is ze van Rio de Janeiro, maar sinds 2006 vertoeft Falvia Coelho in Parijs waar haar Brazilliaanse roots zich vermengen met salsa, bossa nova, raggamuffin en zelfs hip-hop. De grenzen tussen al deze stijlen worden uitgegomd door Flavia’s krachtige stem en zonnig timbre.

Haar sensuele en feestelijke stijl maken haar muziek zeer herkenbaar, al is een vergelijking met Selah Sue nooit veraf. Al doende leert men, en dus staat Flavia Coelho al van haar 14e op het podium te schitteren. Schipperend tussen tal van steden, mensen en genres ontwikkelde ze haar eigen stijl die nu te beluisteren is op haar debuut Bossa Muffin, een cd die ze zelf omschrijft als een eclectisch reisboekje. Laat je meevoeren op een muzikale wereldreis!

Molotov zondag 28 juli: Een explosieve cocktail van Mexicaanse rock, rap en hip hop. Smijt daarbij nog wat politiek getinte lyrics vergezeld van zware baslijnen en gitaarrifs en je hebt het recept van Molotov.

De band ontstond in 1995 in underground Mexico City en groeide na enkele jaren ploeteren uit tot een groot succes, zowel binnen als buiten Mexico. Door de dissidente aard van hun muziek was Molotov lange tijd een doorn in het oog van de Mexicaanse regering. Ondanks hun succes weigerden sommige zenders hun clips uit te zenden en waren bepaalde concertzalen lange tijd off limits voor de groep.

Toch won Molotov al vier keer een Latin Grammy Award en ook de MTV Award voor Best Artist hebben ze op hun naam staan. Geen twijfel mogelijk, Molotov slaat overal in als een bom!