Latijns-Amerika magazine.
 
Televisión

Paul Rosenmöller en de strijd van Latijns-Amerika: Chili – Schaduw van de welvaart

  • datum:24/06
  • tijd:21:20
  • locatie:Nederland 2

In een serie van zes afleveringen reist Paul Rosenmöller door zes landen op het Latijns-Amerikaanse continent. El Salvador, Argentinië, Chili, Bolivia, Brazilië en Venezuela waren tot voor kort een dictatuur. Na een ‘rode revolutie’ zijn deze landen nu omgevormd tot democratie, vaak geleid door een socialistische regering. Wat is de toekomst van een land dat zich heeft ontworsteld aan de dictatuur? Hoe wordt er afgerekend met het verleden? Wie profiteert van de herwonnen vrijheid en wie betaalt de rekening?

In de derde aflevering bezoekt Rosenmöller Chili. Sinds de val van dictator Augusto Pinochet gaat het Chili economisch gezien voor de wind. De sterkste economie van Zuid-Amerika kent echter ook de grootste inkomensongelijkheid van het continent. Paul Rosenmöller gaat opzoek naar de tegenstelling in dit eindeloos langgerekte land.

Bekijk hier de vorige aflevering terug

Presentatie: Paul Rosenmöller; redactie: Daphne Geerligs, Rosan Limburg, Luuk Mulder, Henriëtte Smit; productie: Margie Monfils, Paulien Veltman;Regie:Hans Hermans en Martin Maat, eindredactie: Bert Visser