Latijns-Amerika magazine.
 
música

Ramon Valle

  • datum:20/11
  • tijd:20:30
  • locatie:De Observant
  • adres:Stadhuisplein 7, Amersfoort

In Stadscafé de Observant treden maandelijks de leukste Latijns Amerikaanse bands op. Op woensdag 20 november is het podium voor Ramón Valle.

Cubaanse jazzpianist Ramón Valle vertelt verhalen maar dan zonder woorden. Nadat hij in 1984 in Cuba afstudeert als klassiek pianist, speelt hij op vele podia in Cuba en in de rest van Latijns-Amerika. Eerst als solo artiest, later als bandleider van zijn jazzkwartet Brujula en met het Diakara ensemble van Silvio Rodriguez.

Na een succesvol optreden in Barcelona en het uitbrengen van drie albums, besluit Ramon in 1998 in Amsterdam te gaan wonen. Hierna volgen al snel optredens op het North Sea Jazz Festival, in het Concertgebouw, het Bimhuis en vele Europese jazzfestivals. Ook brengt hij nog zes albums uit, waaronder ‘Flashes from Holland’ (2012) dat lovende kritieken krijgt. Hij staat bekend om zijn expressie en virtuoze pianospel. Hiermee wint hij de harten van het publiek vanaf de eerste noot.

“Het grootste talent onder onze jonge pianisten”, zo presenteert de vooraanstaande musicus en oprichter van Irakere Chucho Valdés, Ramón Valle op zijn debuutalbum Levitando.

De aanvangstijd van dit concert is 20:30 uur en de toegang is gratis.