Latijns-Amerika magazine.
 
ArteExposición

Régis Gonçalves

  • data:02/07 - 06/07
  • locatie:WG Kunst
  • adres:Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28, Amsterdam

WG KUNST presenteert:

RÉGIS GONÇALVES

Blue longing

Het werk van Régis Gonçalves (geboren in Brazilië) is dynamisch en in voortdurende staat van verandering. Zijn werk is gevoelig voor licht, vocht, hitte en kou. Deze gevoeligheid komt voort uit zijn manier van werken: hij prepareert zijn doeken en schildermedium zelf. Hij beschouwt de kunstwerken die zo ontstaan als ‘levende wezens die nauw verbonden zijn met hun omgeving’.

Régis Gonçalves’ werk past op het eerste gezicht binnen de traditie van de snelle, niet theatrale schilderkunst: zijn werken openbaren direct hun betekenis. Hij gebruikt felle kleurvlakken en enkelvoudige vormen. Hij werkt graag in series.

In zijn recente werk combineert hij verschillende materialen tot maskerachtige constructies. Deze installaties laten zich niet direct doorgronden. De toeschouwer wordt uitgedaagd om om ze één voor één, maar ook als geheel, rustig te bestuderen en op zich in te laten werken.

Gonçalves maakt graag werk speciaal voor de ruimte waarin hij exposeert, zoals ook nu voor zijn tentoonstelling bij WG Kunst. De wisselwerking tussen het kunstobject en zijn omgeving is voor Gonçalves van essentieel belang. De ruimtelijke constructie  waarbinnen de tentoonstelling plaatsvindt voegt een dimensie aan het kunstwerk toe.

Gonçalves streeft ernaar het perfecte kunstwerk te maken: onafhankelijk en gevoelig. Een werk dat een huiselijk gevoel teweeg brengt, een object dat warmte genereert en verleidt. Ademt. Blauw verlangen of liever een verlangen naar oneindigheid, een onbereikbare perfectie. Een levend kunstwerk verbonden met de toeschouwer. 

OPENINGSTIJDEN

OPENING vrijdag 3 juli 18.00 – 20.00

zaterdag 4 & zondag 5 juli 13.00 – 17.00

www.regisgoncalves.nl