Latijns-Amerika magazine.
 
Cine

SOUND/TRACK/: Dominguinhos

  • datum:28/08
  • tijd:20:00
  • locatie:Cinema Zuid
  • adres:Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen
  • kosten:5 euro

Dit jaar zijn we reeds toe aan de 3de editie van Sound/Track/: de recentste en boeiendste muziekdocumentaires verzameld in een zomers en muzikaal juli-augustus programma.

Onze laatste muzikale stop maken we in Brazilië bij Dominguinhos (1941-2013) , de legendarische Braziliaanse componist, accordionist en zanger. Hij werkte aan de zijde van Nara Leao, Caetano Veloso, Gilberto Gil. Hij speelde tropicala, bossanova, maar voornamelijk ‘braziliane’, een krachtige stijl vermengt met Europese en Afrikaanse muzikale invloeden. De documentaire brengt ons in Braziliaanse hogere sferen door zijn uitmuntende mix van mooie muzikale klanken en korrelige footage van o.a. het oude Rio. We worden niet alleen geïntroduceerd in ‘s lands prachtig muzikale erfgoed, maar ook ondergedompeld in een visueel historisch portret van Brazilië, zijn volk en zijn cultuur. De film was eerder te zien op IDFA , Vancouver Filmfestival en SXSW.

A celebration of music and the story of a fascinating life, this documentary introduces us to Brazilian musician Dominguinhos, whom, apart from his own work, liked to work together with Caetano Veloso and Gilberto Gil.

 

Meer informatie en tickets >>