Latijns-Amerika magazine.
 
música

Susana Baca

  • datum:13/03
  • tijd:21:00
  • locatie:North Sea Jazz Club
  • adres:Pazzanistraat 1, Amsterdam

Peruaanse zangeres Susana Baca is tweevoudig Latin Grammy winnares, voormalig minister van Cultuur in Peru, diva op leeftijd en voorloopster en ambassadrice van Afro-Peruaanse muziek.

Het begon ooit in haar geboorteplaats Chorillos waar Susana Baca gepassioneerd lid werd van een groep kunstenaars die poëzie en muziek combineerden. Met hun werk vroegen ze aandacht voor en vierden ze de zwarte cultuur die overgeleverd was door de Afrikaanse slaven die in Peru terecht waren gekomen. Met haar muziek wil Baca meebouwen aan de trots van zwarte Peruvianen. Ze wil erkenning van hun aandeel in de geschiedenis en in het culturele erfgoed van Peru.

In North Sea Jazz Club zingt Susana Baca prachtige liedjes van haar laatste album ‘Afrodiaspora’. Een album dat alle invloeden reflecteert die Baca opdeed tijdens haar jarenlange omzwervingen op de verschillende werelddelen waar zij leefde en speelde.

Voor en na het concert van Susana Baca draait dj mps PILOT een uitgelezen set van afrolatin traditionals, classics, grooves en beats.

Meer info>>