Latijns-Amerika magazine.

door Lotte van Oudheusden

Voor de lancering van conSentido hebben we twee populaire Braziliaanse lekkernijen gemaakt: brigadeiros en bolinhos de coco.

Naar verluidt is de brigadeiro vernoemd naar Brigadeiro Eduaro Gomes, een luchtmachtbrigadier (brigadeiro) die tussen 1946 en 1950 vergeefse pogingen naar het presidentschap deed. In die periode – net na de oorlog – was er een tekort aan traditionele importproducten als noten en fruit. Nestlé importeerde chocoladepoeder in Brazilië en zorgde hierdoor voor een vervanging van de lekkernijen die niet meer ingevoerd konden worden.

 

Ingredienten:

Brigadeiros: - 1 blik gecondenseerde melk - 2 eetlepels boter - 3 eetlepels cacao - hagelslag Bolinhos de coco: - 1 blik gecondenseerde melk - 200 gram geraspte cocos

Bereiding:

Brigadeiros: - Smelt de boter op laag vuur en voeg de gecondenseerde melk toe - Laat dit ongeveer 15 minuten opstaan onder voortdurend roeren. Het mengsel is klaar zodra je de bodem van de pan ziet als je roert. - Laat het mengsel afkoelen. - Vet je handen in met boter en maak vervolgens bolletjes van het mengsel. - Haal de bolletjes door de hagelslag. Bolinhos de coco: - Meng in een schaal de gecondenseerde melk met 150 gram geraspte cocos. - Maak bolletjes van het mengsel en haal dit door de cocos.