Latijns-Amerika magazine.
 

CLAUDIA door La Conquesta del Pol Sud – WIN WIN WIN

09-03-2019 2 reacties
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) 28-07-2016

Deze prijsvraag is verlopen.

CLAUDIA – La Conquesta del Pol Sud
Catalaans gesproken | NL en ENG boventiteling

Naar de toneelvoorstelling CLAUDIA door La Conquesta del Pol Sud met conSentido!

De voorstelling Claudia is documentair theater, op de bühne gebracht door La Conquesta del Pol Sud, met Claudia als verteller. Uit haar relaas wordt stukje bij beetje duidelijk wat haar overkomen is, in combinatie met documentaire beelden en onderzoeksfeiten die het gezelschap zelf verzamelde in Argentinië.

Voor de voorstelling op 16 maart in de Schouwburg Rotterdam mag conSentido 3 x twee vrijkaarten weggeven! Wil je kans maken op twee kaarten, stuur dan uiterlijk 14 maart een mail naar info[at]consentido.nl en vertel ons waarom jij hierbij wil zijn!  

Claudia vertelt het aangrijpende verhaal van Claudia Poblete, die in de jaren van het Argentijnse generaalsregime (1976-1983) als baby werd weggehaald bij haar familie en opgevoed door mensen uit de groepering die vervolgens haar biologische, linkse ouders vermoorden. Zo groeit Claudia op in een betere buurt van Buenos Aires in de vaste overtuiging dat zij Mercedes Beatriz Landa heet en dochter is van een gepensioneerde legerkolonel.

In 2000 ontdekt de dan inmiddels 22-jarige systeemingenieur dat haar leven een grote leugen is. Een verplichte DNA-test wijst uit dat zij een van de honderden ‘desaparecidos’ was: verdwenen kinderen waar al jaren naar werd gezocht. Claudia’s zaak markeert het begin van het einde van de straffeloosheid die militaire officieren tot dan toe genoten.

Haar verhaal wordt als documentair theater op de bühne gebracht door La Conquesta del Pol Sud, met Claudia als verteller. Uit haar relaas wordt stukje bij beetje duidelijk wat haar overkomen is, in combinatie met documentaire beelden en onderzoeksfeiten die het gezelschap zelf verzamelde in Argentinië.

ZA 16 MRT 20:30 uur
THEATER ROTTERDAM, SCHOUWBURG
Tickets

reacties (2)

  1. 13-03-2019, 09:59

    Karina Gutierrez

    Ik zou willen graag de 2 kaartjes winnen. Ik ben Argentijn en ik heb ook mee gemaakt aan de dictatuur. Het lijkt me heel interessant.Het is een deel van onze geschiedenis en ik vind dapper dat die mevrouw durft haar triest ervaring te delen met andere mensen.

  2. 14-03-2019, 12:52

    Alissa

    Ik doe graag mee aan de prijsvraag!;)

reageren