Latijns-Amerika magazine.
 

Dizzy Mandekju & Alé Kumá ‘De Palenqe à Matongé’ – WIN WIN WIN

05-01-2018

conSentido mag 2 duotickets weggeven voor de cd-presentatie van De Palenqe à Matongé van Dizzy Mandekju en Alé Kumá in De Roma in Antwerpen op 1 februari. Wil jij bij dit swingende concert zijn? Stuur dan voor 22 januari een mail naar info@consentido.nl o.v.v. ‘De Palenqe à Matongé’ en wie weet win jij 2 kaarten!

De Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse muziek reizen al eeuwen tussen beide continenten en beïnvloeden elkaar, denk maar aan de rumba uit Cuba en de champeta uit Colombia. Met de band Alé Kumá verkent de Colombiaanse muzikant, componist en dichter Leonardo Gómez die oeroude verbindingen en daarvoor nodigt hij verschillende Afrikaanse artiesten uit.

Bij een eerste bezoek aan Brussel in 2010 werd Gómez meteen geraakt door de levendig Congolese muziekscène in de wijk Matongé. Hij ontmoette er verschillende Congolese muzikanten en zo ontstond bijna vanzelf de samenwerking met gitaarlegende Dizzy Mandekju. De koning van de Congolese rumba en soukou reisde sindsdien twee keer naar Colombia voor live optredens en opnamesessies met Alé Kumá. Het eerste resultaat van deze intense samenwerking was al meteen een succes: de song Por el Norte y Por El Sur schopte het in 2016 tot de finale van het befaamde Viña del Mar-festival.

Eind 2017 is het eerste album De Palenqe à Matongé een feit, gevolgd door een Europese tournee. Op het podium brengen Congolese en Colombiaanse – jonge en oude, ervaren en enthousiaste – muzikanten een herinterpretatie van hun eigen muziekstijlen. Een unieke internationale samenwerking die zorgt voor een nieuw swingend geluid in de Afro-Colombiaanse muziekscène.

reageren