Latijns-Amerika magazine.

Tips en Links

Latin Emagazine

Latin EMagazine

Het Latin Emagazine besteedt aandacht aan de grote diversiteit op het gebied van muziek, dans, cultuur en entertainment. Want dat ene pakkende deuntje dat de nationale zenders haalt, is maar het topje van de ijsberg. Ze nemen je mee door verschillende genres: natuurlijk salsa, maar ook flamenco, tango, fado, zouk, bachata, latin jazz, latin pop, latin rock en Braziliaanse muziek komen aan bod. Via de website en Twitter houden ze je op de hoogte van het laatste latin nieuws, nieuwe fotoalbums en aantrekkelijke prijsvragen.

Molinos de Viento 

logo.molinosLeer Spaans in hartje Amsterdam!

Of u nu een absolute beginner bent of uw Spaans wilt perfectioneren, bij ons kunt u terecht voor een cursus die bij uw niveau past. Molinos de Viento begon dertig jaar geleden als een klein cultureel centrum en is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd instituut voor Spaanse taal en cultuur in hartje Amsterdam. Wij zijn gespecialiseerd in het geven van Spaanse les aan Nederlanders, maar laten je ook graag proeven van de Spaanse cultuur en levensstijl. Spaans leren kan bij ons op ieder niveau. Spreek je nog geen woord Spaans of wil je juist je woordenschat perfectioneren? We hebben altijd wel een cursus die aansluit op je niveau en ambitie. Daarnaast kun je kiezen voor supercompacto: supersnel heel veel Spaans leren of een cursus Spaans op reis. Al onze docenten zijn ‘native-speakers’ uit Spanje of Latijns Amerika en hebben veel ervaring met Spaanse lessen geven aan Nederlanders.

¡Juntucha! – Spaans leren voor een bijzondere stichting

Juntucha is een talenschool in Cochabamba, Bolivia die kwalitatieve lessen op maat levert. De Spaanse lessen worden speciaal op jouw behoeften afgestemd en zijn tevens bijzonder, omdat je met het leren van de Spaanse taal een bijdrage levert aan de ontwikkeling van honderden Boliviaanse kinderen. De talenschool in Cochabamba is opgericht vanuit stichting Casa de la Alegría. Deze stichting zet zich sinds 2012 in voor kinderen en jongeren die door verwaarlozing of agressie in hun ontwikkeling zijn geremd. Zij helpt hen bij het opbouwen van sociaal-emotionele vaardigheden, door middel van workshops in theater, beeldende kunst, dans en muziek. Op www.casadelaalegria.nl lees je hier meer over.

Door  het leren van Spaans bij Juntucha draag je bij aan het doel van Casa de la Alegría en steun je de verdere ontwikkeling en duurzaamheid van dit waardevolle project. Cochabamba is een moderne, bruisende stad, gelegen aan de voet van het Andesgebergte. Door de gunstige ligging heeft de stad het hele jaar door een aangenaam klimaat, waaraan zij haar bijnaam te danken heeft: ‘Ciudad de la eterna primavera’.

Juntucha leert je niet alleen de taal, maar besteedt ook aandacht aan cultuur en tradities. Er wordt lesgegeven door modern geschoolde lokale docenten en als student kun je zelf bepalen hoeveel lessen je wilt. Ook heb je de keuze tussen lessen in kleine groepen of privé-lessen en heb je zelfs de mogelijkheid om in de avond lessen te volgen. 

Zuiderkruis / Cruz del Sur Travel 

logo-home

Cruz del Sur Travel specialiseert zich in avontuurlijke en sportieve reizen in Argentinië en omstreken met een groot accent op het respect voor de natuur en de lokale cultuur. De gidsen zijn Vlamingen en Nederlanders die daar gevestigd zijn en de gebruiken van het land op hun duimpje kennen. De troeven van Zuiderkruis-Reizen zijn ongetwijfeld de lage kost en de originele programma’s waar mee wordt uitgepakt.

Voorbeelden: een reis door het onbekende Uruguay maar dan per fiets, of een trip naar de Argentijnse provincie Misiones (Iguazú) en vandaaruit de Paranárivier over naar Paraguay.

Fiebre

fiebre

Fiëbre is een Platform voor culturele activiteiten in Vlaanderen en ging van start in 2005. Fiëbre wil de schoonheid van de stad tonen vertrekkende vanuit de idee van de Latijns-Amerikaanse ‘Mestizo’-cultuur: een warme en rijke mix van en een ontmoeting en bestuiving tussen kunstvormen en culturen is het resultaat. Ook organisatorisch flirt Fiëbre met de grenzen. Kunstzinnig experiment krijgt een kans in de reguliere kunstencentra. Fiëbre is een platform waar artistieke creaties van divers pluimage een plaats krijgen op het podium. Dus muzikanten, theatermakers, literaire pennen: wees welgekomen! U bent het podium van deze mestizocultuur! Kunstliefhebbers van héél de wereld, sta op! U bent ons publiek! Er geldt maar één regel en dat is ‘mestizaje’…

Café Cultura

Café Cultura is een virtueel thema-café gelegen op een kruispunt tussen de Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur. Dit is dé ontmoetingsplek voor iedereen die ooit iets van de Spaanstalige wereld heeft geproefd, gezien of gehoord, en op zoek is naar meer. Café Cultura staat voor ontdekken, delen en inspireren. De Spaanstalige wereld is nog nooit zo dichtbij geweest.

Cinemagazine

cinemagazine_movie2movie_2003_2012

Cinemagazine is de nieuwe naam van Movie2Movie, een website die sinds haar oprichting in 2003 is uitgegroeid tot een onafhankelijke, professionele en zeer gewaardeerde filmsite met de grootste online database aan Nederlandstalige filmrecensies. In 2012 heeft de website een nieuw en fris aanzien gekregen. Cinemagazine heeft als doel een zo breed mogelijk aanbod van films op eerlijke en vakkundige wijze te recenseren. Niet alleen films die draaien in bioscopen, filmhuizen of op filmfestivals, maar ook filmreleases op DVD, blu-ray en VOD worden besproken.

 CATAPA

CATAPA is een jonge vrijwilligersbeweging in België, die werkt rond globalisering en duurzame ontwikkeling in Latijns-Amerika en hierbij focust op de problematiek van mijnbouw. Concreet ondersteunt Catapa boerengemeenschappen die bedreigd worden door mijnbouwmultinationals. CATAPA staat voor Comité Académico Técnico de Asesoramiento a Problemas Ambientales, letterlijk Technisch Academisch Comité voor Bijstand bij Milieuproblemen. Die naam is vooral gekozen met het oog op het lobbywerk, en naast een boomsoort is het (voorlopig) een unieke naam in deze wereld.

 

Stichting Hogar

logo

Stichting Hogar is een groep vrijwilligers die zich belangeloos inzet voor projecthulp aan Colombiaanse kinderen. In 1982 is Stichting HOGAR gestart met adopties en projecthulp in Colombia. Sinds 1 januari 2010 is de adoptiebemiddeling beëindigd en legt de stichting zich uitsluitend toe op de projecthulp. Het aantal projecten is gegroeid en daarmee ook het aantal bijdragen. Tot op heden heeft de stichting dankzij deze bijdragen een netto bedrag in diverse projecten geïnvesteerd van € 1,2 miljoen! Met dit bedrag zijn o.a. zes scholen gebouwd waardoor op dit moment ongeveer 3000 kinderen onderwijs krijgen. Ook zijn er projecten waarbij dakloze ouderen geholpen worden, klinieken financieel worden ondersteund en een eigen voetbalclub is opgericht.

Wilt u adverteren op conSentido? Stuur een e-mail naar info[at]consentido.nl